Laddar... Var god vänta...

Avancerad Sökning | Sök Tips

Nyhetsbrev


Frågor & Svar

1.Hur hittar jag mitt IMEI-nummer?

2.Vad är IMEI-nummer?

3.Hur hittar jag KBH/serienummret? (Endast Sony Ericsson)

4.Kan upplåsning skada min mobil?

5.Är det lagligt att låsa upp mobiler, försvinner garantin?

 6.Varför ska jag använda frimobils tjänster istället för min lokala kabelupplåsare?

7.Hur mycket kommer jag att spara?

8.Vad behöver jag för att låsa upp min telefon?

9. Kan jag låna pengar för att köpa min telefon?

 

 


1.Hur hittar jag mitt IMEI-nummer?

Det finns flera sätt att hitta IMEI-numret, det enklaste är att slå in *#06# i din telefon så får du fram IMEI-numret.
IMEI-numret kan du också hitta under ditt batteri* eller på ditt kvitto*. Detta nummer börjar vanligtvis med 35 eller 01 och består av 15 siffror.

* Vi rekommenderar att du tar IMEI-numret genom att ringa *#06# på din telefon, i vissa fall kan det t.ex. stå ett annat nummer på kartongen och då kommer du att få fel kod.

[Tillbaka upp]

 

2.Vad är IMEI-nummer?

Alla GSM- och UMTS-mobiltelefoner har ett unikt identifieringsnummer, ungefär som ett serienummer som alla mobiltelefon tillverkare använder sig av.

IMEI-numret är vad som skiljer din telefon från miljontals andra mobiltelefoner och det är även IMEI-numret som gör det möjligt för dig att ansluta till ditt nätverk.

[Tillbaka upp]

 

3.Hur hittar jag KBH/serienumret? (Endast Sony Ericsson)

 

2.Du kan antingen kolla under telefonens batteri där står både IMEI och Serienummer (se bild nedan). Du kan också  starta telefonen med ett simkort i och när du är i telefonens startskärm trycka på höger knapp, *,2 gånger på vänster knapp,*, vänster knapp och tillslut *.
Alltså >*<<*<*. När du har tryckt in denna kombination k
ommer det komma upp en meny, du ska gå in på Service info sen in på konfiguration, här hittar du ditt IMEI-nummret och serienumret.

Sony Eriksson upplåsning

[Tillbaka upp]

 

4.Kan upplåsning skada min mobil?

Nej, våran upplåsning tar bara bort operatörslåset. Om du däremot låser upp med t.ex. kabelutrustning kan detta skada din telefon eftersom dom då "flashar" mjukvaran och lägger in en "crackad" version av systemet.

[Tillbaka upp]

 

5.Är det lagligt att låsa upp mobiler, försvinner garantin?

Ja, det är 100% lagligt att låsa upp din telefon och du begår inga som helst brott när du låser upp telefonen.

När du låser upp din telefon med oss påverkar det inte garantin, skulle du däremot låsa upp telefonen genom fysiska ingrepp försvinner garantin. T.ex. att låsa upp telefonen med kabel.
Alltså, du behåller garantin så länge du använder upplåsningskoder.

[Tillbaka upp]

 

6.Varför ska jag använda frimobils tjänster istället för min lokala kabelupplåsare?

Genom att använda sig av frimobils tjänst behöver du aldrig ge ifrån din telefon eller röra dig från din plats. Det enda du behöver göra är att slå in en kod. Thats it.
När du skickar iväg din telefon till en kabelupplåsare så kostar det dig inte bara pengar men också tid. Tiden som du får vara utan mobilen. Dessutom så kan personen som mottagit din telefon utan svårigheter göra intrång på ditt privatliv och komma åt dina privata bilder, sms, email, filer, kontakter o.s.v. Åven om du har raderat uppgifter så kan dom återställas.
Det krävs bara 5 sekunder för samla in datan från din mobil och dessutom kan trojans eller diverse mjukvaruprogram installeras utan din vetskap.

[Tillbaka upp]

 

7.Hur mycket kommer jag att spara?

Det varierar väldigt mycket från person till person och är ofta beroende på hur mycket man reser, vilka destinationer man reser till, hur många samtal man ringer och hur ofta/länge.
Vi uppskattar och värdesätter feedback och åsikter från våra kunder och en stor majoritet säger att dom sparade in upplåsningskostnaden redan på deras första resa
30% menar att dom har sparat 2,500 kr eller mer. Förutom att spara pengar har du också friheten och möjligheten att själv utforma din mobil med dess apps och mjukvaror. Värdet på din mobil går upp när den inte är operatörslåst och gör det enklare att sälja vidare.

Vissa operatörer har attraktiva mobiler men inte samtalstaxor. Gör det enkelt för dig själv, köp den mobil du vill ha och välj själv vilken operatör du vill använda. Enkelt och smidigt!Dessutom-vem gillar inte valfrihet?

[Tillbaka upp]

 

8.Vad behöver jag för att låsa upp min telefon?

Det är bra om du har ett simkort från den operatör som telefonen är låst till samt den operatör som du vill använda telefonen med. Detta behövs ifall det skulle uppstå några svårigheter.

Det flesta simkort går att få gratis från operatörernas hemsidor och ett simkort från den operatör som telefonen är låst till behövs bara i ett fåtal fall.

[Tillbaka upp]